Har du hatt en kjip opplevelse i møte med helsetjenesten?

Visste du at du kan få gratis hjelp? Pasient- og brukerombudet svarer på hvilke rettigheter du har og gir råd når kontakten med helsevesenet ikke ble helt som du trodde.

BLI HØRT: Er du misfornøyd med fastlegen eller har du hatt en annen dårlig opplevelse i helsevesenet? Ta kontakt med pasient- og brukerombudet. (Foto: Pobo)

Pasient og brukerombudet finner sammen med deg ut hva som kan være smart å gjøre. Du kan være anonym og ombudet har taushetsplikt.

Hva kan du få hjelp til?

  • Blir du ikke hørt eller tatt med på beslutninger?
  • Er du misfornøyd med fastlegen din?
  • Er helsesykepleier på skolen vanskelig å få tak i?
  • Er du bekymret for at et nært familiemedlem ikke får god nok hjelp i helsetjenesten?
  • Har noen gitt helseopplysninger om deg til foreldrene dine uten å spørre deg først?


Dette er noe av det Pasient- og brukerombudet blir kontaktet om, men du kan selvfølgelig kontakte dem om det er noe annet du lurer på.

Hvilke rettigheter har du?

Pasient- og brukerrettighetsloven sier hvilke rettigheter du har overfor helsetjenesten. Selv om alle de snakker med har sine unike historier, har de fleste til felles at det kan være vanskelig å vite hvilken hjelp de har krav på.

Om det trengs, kan du få hjelp til å formulere og skrive spørsmål, tilbakemeldinger og klager. De kan også for eksempel være med deg på møter med helsetjenesten der du ikke synes det er greit å møte opp alene.

Er du usikker på om de kan hjelpe deg, ta kontakt likevel, så finner dere raskt ut av det sammen!

Ta direkte kontakt uten henvisning. De som jobber hos Pasient- og brukerombudet vil lytte til din historie og gi råd og veiledning helt gratis. De er over 80 ansatte fordelt på 15 kontor i hele landet. Du finner kontaktinformasjonen på pasientogbrukerombudet.no og på Facebook.

Skrevet av Pasient- og brukerombudet i samarbeid med ung.no

Sist oppdatert: 19.11.2021

Offentlig og kvalitetssikret
BLI HØRT: Er du misfornøyd med fastlegen eller har du hatt en annen dårlig opplevelse i helsevesenet? Ta kontakt med pasient- og brukerombudet. (Foto: Pobo)
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle legemidler har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike hormonelle prevensjonsmetodene kan gi.

Jente i slutten av tenårene lener seg mot et metallgjerde og kikker ut av det.

Reglene for fravær på videregående skole

På grunn av smittesituasjonen er fraværsreglene endret ut skoleåret.

Gutt med caps går ute på gata

Spørsmål og svar om korona og vaksine

Her finner du svar på mange vanlige spørsmål om korona og vaksine for ungdom. For å begrense smitten, er det viktig med vaksinering.