Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Ung.no på mobilen (foto: ung.no)
UNG: Er du mellomm 13 og 20 år finner du svar på mye av det du lurer på som ung på ung.no.

Ung.no er statens informasjonskanal for ungdom. Vi tilbyr informasjon og veiledning til ungdom gjennom en nettside med offentlig informasjon og en spørretjeneste der ungdom kan spørre om det de lurer på. Målgruppen vår er ungdom 13–20 år.

Ungdom har rett til å få informasjon

Ung.no skal tilby ungdom informasjon og veiledning som utvikler deres handlingskompetanse og setter dem i stand til å ta gode valg.

Ung.no er basert på artikkel 13 og 17 i barnekonvensjonen, som slår fast at barn og ungdom har rett til å få informasjon, og at staten skal sikre dette. Vi skal gi ungdom lett tilgang på kvalitetssikret informasjon om rettigheter, plikter og muligheter.

Fagpersonene i fagpanelet på ung.no svarer på spørsmålene som blir stilt, ut fra sin fagkompetanse og gjeldende retningslinjer. Vi skal ikke diagnostisere eller gi behandling. Vi skal gi nøytral, objektiv informasjon og vi skal gi ungdommene mulighet til å søke videre veiledning for hjelpen de trenger.

Ung.no er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), og samarbeider med mange andre offentlige tjenester.

Hvem jobber i ung.no?

Ung.no består av en redaksjon som jobber med innholdet på nettsiden, og helsepersonell og andre fagpersoner som svarer på spørsmål i spørretjenesten.

Her kan du se hvem som svarer på spørsmål i spørretjenesten.

Samarbeidet med fagpersoner og helsepersonell sikrer at vi kan gi målrettet og god hjelp til alle.

Ung.no skal være relevant, trygg og oppdatert

Ung.no skal være relevant, nyttig og oppdatert. Det betyr at ungdom skal finne den informasjonen de trenger, og at vi skal dekke de temaene som ungdom er interessert i – fra kropp, seksualitet og psykisk helse til fritid, jobb og utdanning.

Ung.no skal være en troverdig, tydelig og trygg aktør som tar ungdommene på alvor, og som de vet at de kan stole på.

Du kan ta kontakt med redaksjonen på redaksjonen@ung.no.


Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 29.06.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Ung.no på mobilen (foto: ung.no)
UNG: Er du mellomm 13 og 20 år finner du svar på mye av det du lurer på som ung på ung.no.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Kontakt ung.no

Nettstedet ung.no drives av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Ung.no-logo
Aktuelt

Disse korona-rådene gjelder

Selv om samfunnet begynner å åpnes mer opp nå, er det viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Lurer du på noe om korona? Hvis du benytter chatboten på helsenorge.no, finner du svar på det meste.

Person som vasker hendene sine.

Vi holder på, hvordan bli sammen?

Holder du på med den du er forelsket i og lurer på hvordan dere kan ta det neste steget og bli kjærester?

Gutt og jente holder hender (Colourbox.com)

Tips til Norgesferie

Sommerferie innenfor landets grenser kan absolutt være nydelig, og ikke minst miljøvennlig og billig, spesielt om du reiser lokalt. Ungdomsjournalist Konstanse har tips til hva du kan gjøre.

Tegning av gutt med norgeskart (ill: ung.no)